מסעדות
סוויטות
חללים ציבוריים
למי שלא יודע, רוטשילד 48 הידוע גם כ- 48R, הוא מלון בוטיק בלב תל אביב, בשותפות של רותי ברודו מקבוצת R2M. מלון היוקרה מציע 11 סוויטות מרשימות בסגנון של בית פרטי, וכן חללים פנימיים שלווים, גינת כניסה מעוצבת, שתי מסעדות שף, בריכה, חדר כושר, חדר ישיבות ועוד.
כיאה למלון פאר, גם 48R שילב טכנולוגיות מתקדמות במערכות בית חכם, הנשלטות באפליקציה על ידי האורחים והעובדים. ואולם, להנהלת המלון התברר עם הזמן כי המערכות אינן פועלות באופן משביע רצון, ולא מספקות חוויה ידידותית למשתמש.
בשלב הזה, אייפרקטיקום נקראה לדגל.
פרויקט מתחיל: פגישות ראשונות עם הרשת
בחודש אפריל 2023 קיבלנו את הפנייה הראשונה מהנהלת המלון. נאמר לנו כי פעילות החשמל החכם בסוויטות איטית מדי, ולעיתים מקרטעת. גם חוויית המשתמש של האורחים והעובדים לוקה בחסר, כגון תצוגה קטנה מדי, קושי לשלוט על מכשירי הקצה, ועוד. המשימה שניתנה לנו הייתה 'להתלבש' על המערכת הקיימת, לתכנת ולעצב אותה מחדש, ולהביא אותה לרמה ההולמת את הסטנדרטים המצופים ממלון יוקרה בינלאומי.
נענינו לאתגר ויצאנו לדרך; תחילה נפגשנו עם סמנכ"ל הקבוצה, על מנת להבין את הצרכים, האתגרים, הבעיות ונקודות התורפה. בתוך כך, קיבלנו ממנו סקירת מאקרו של המלון, לרבות החדרים והאזורים ציבוריים על מרכיביהם השונים. בהמשך נערכה פגישת סיור במלון, אותה ניצלנו על מנת לבצע מיפוי משלנו לכל אזור, חדר ומרכיביו.
עם המידע שאספנו יצאנו למחקר מעמיק, שהתבסס על סקר מלונות דומים, עולמות החשמל החכם בבית, שליטה ברכבים, אינטרנט של הדברים, ועוד. לאור הממצאים הסקנו מסקנות ראשוניות לגבי שליטה, חוויית משתמש, עיצוב ונראות, ובהתאם לכך גיבשנו הנחות עבודה מובילות.
כבר עתה, ברור היה כי אתגר משמעותי טמון במערכות שכבר פותחו עבור המלון. כלומר, יהיה עלינו להשתמש במערכות שפותחו על ידי חברה אחרת, על כל המגבלות המשתמעות מכך.
ממחקר לפיתוח קונספט
בשלב הבא התחלנו להכין שרטוטים וסקיצות מאפס, לרבות הרכיבים והאופן בו המערכת מתכנסת לכדי מסכי שליטה. לאחר שהרעיונות הראשוניים קיבלו אישור מהרשת, יצרנו מספר גרסאות של הממשק. לבסוף הגענו לתוצר הסופי, שבו המסך הראשי מקנה שליטה מרכזית על כל החדר, ולאחר מכן מתחלק למסכי משנה על פי חללי הסוויטות, כגון סלון, מרפסת, שירותים ושירותי אורחים.
כאן נתקלנו באתגר משמעותי; כיצד מתווכים למשתמשים (אורחי המלון) את הזוויות בחדרים? למשל, כיצד מבהירים דרך המסך איזו מנורה נמצאת בצד ימין, ואיזו בצד שמאל? כדי לתת מענה לשאלות, חשבנו תחילה על מפה אדריכלית לכל חדר, או על תמונות של החדרים, אבל הרעיונות הללו נגנזו עקב חוויית משתמש מורכבת מדי.
הקונספט הבא ניצח; לקחנו תמונה וזווית מפורטת של החדר, והפכנו אותן לאיור. איירנו חדר אחר חדר מזווית ספציפית, ועל גבי האיור הבלטנו את מוצרי החשמל החכם, כגון תאורה, וילונות ומיזוג. בתצוגה שיצרנו, האורח יכול ללחוץ על נקודה במסך ולדעת בדיוק איזה מכשיר הוא מדליק, מכבה או מעמעם.
מהלכה למעשה – עיצוב ותכנות הממשק
עכשיו, כשהמרכיבים העיקריים של הממשק התבררו, עברנו אל שלב היישום ובפרט אל תכנות המערכת ועיצובה המחודש. באשר לעיצוב, מלון 48R מצטיין בארכיטקטורה יוצאת דופן, שתחילתה עוד בשנות ה- 30 המוקדמות של המאה העשרים. המלון משלב בין אדריכלות בינלאומית אוונגרדית וסגנון תל אביבי עכשווי, לצד גוונים בהירים, מונוכרומאטיים ושלווים. את השפה העיצובית החלקה ואת הצבעים הייחודיים, החלנו על ממשק המשתמש.
בד בבד התחלנו לעבוד על התכנות, משימה מורכבת בפני עצמה, שכן המערכת שנבנתה על ידי חברה אחרת מעמידה מגבלות רבות; התוכנה לא הצליחה להכיל חלק נרחב מההיבטים העיצוביים שלנו, לכן נדרשו התאמות מבחינת כפתורים, תפריטים ועוד. המשכנו להתקדם עקב בצד אגודל, תוך שיתוף פעולה קרוב עם הנהלת המלון, עד שקיבלנו עיצוב נקי ומשביע רצון.
הטמעה בחדרים – עבודה סבלנית ומחושבת
לאחר מספר שבועות של עיצוב ופיתוח, שוב ערכנו סדרת ביקורים במלון. עברנו חדר אחר חדר ווידאנו שהמערכת החדשה נטמעת היטב. הייתה זו מלאכה סבלנית שכללה הרבה ניסוי וטעיה, משוב מצוות המלון והאורחים, וביצוע תיקונים. בכל יום העברנו שניים – שלושה חדרים בדיקות ותיקונים, ווידאנו שקוד הפיתוח באמת שולט בחשמל דרך האפליקציה. כך המשכנו להתקדם במשך חודש, עד שהכל עבד על הצד הטוב ביותר.
אחד האתגרים הגדולים בשלב ההטמעה, היה סנכרון מול פעילות המלון; כיאה למלון בוטיק מבוקש החדרים ב- 48R היו מלאים למדי, מוזמנים שבועות וחודשים קדימה. נדרשנו להתאים את הבדיקות אל זמינות הסוויטות, כך שלא ייפגע חלילה סדר היום, והכל באופן בלתי מורגש על ידי האורחים.
לאחר שסיימנו את ההטמעה בחדרים, העבודה העדינה המשיכה גם להטמעת השליטה על החללים הציבוריים.
עם תום פרק הסוויטות הגיעה העת לעבור אל החללים הציבוריים של המלון. מערכת זו נועדה לשרת את עובדי המלון, למשל עובדים המכינים מדלפק הקבלה את המיזוג והתאורה בסוויטה לפני שאורח נכנס. דרך הטאבלט העובדים גם שולטים על המיזוג, התאורה, הסאונד ורכיבים נוספים בשתי המסעדות, בחדר הכושר, חדר הישיבות, הגן הפתוח והבריכה.
כמו עם האורחים, גם עבור העובדים נדרש עיצוב ואפיון ייחודי, שונה מזה של הסוויטות. בשלב הזה כבר עמדו לרשותנו השפה העיצובית והבנת צרכי המלון, שהיוו בסיס לתהליך אפיון שלם. עם סיומו, הגענו אל מסך ראשי המראה מה נעשה במלון; כבר במבט חטוף יכול העובד לראות את הטמפרטורה בכל חלל, את התאורה ובקרי המיזוג. לאחר מכן, ביכולתו להיכנס אל מסכי המשנה ולשנות את הפרמטרים לפי רצונו.
בדומה לסוויטות, גם כאן ההטמעה חייבה סבלנות ועדינות. למשל, את הבדיקות במסעדה יכולנו לבצע רק בשעות שלאחר הסגירה, או בתיאום מראש לפי זמינות. מבלי לפגום בחוויית האורחים, היינו בודקים שמיזוג האוויר נדלק, נכבה ומשתנה לפי פקודות במערכת, שהסאונד עולה ויורד כראוי, וכיוצא בזאת.
ולבסוף, כמו בעבודה עם הסוויטות, גם באזורים הציבוריים קיבלנו פידבק מתמיד מהמלון. בהתאם למשוב הוספנו כפתורים, שינינו צבעים ועוד, עד לתוצר מושלם מכל הבחינות.
מכאן והלאה – תמיכה מסביב לשעון
פרויקט 48R התפרש על פני מחצית השנה, אך הקשר שלנו עם המלון ממש לא הסתיים; ההנהלה והעובדים מקבלים מאיתנו תמיכה 24/7 ומענה לכל שאלה. אם מתגלה חלילה בעיה, אנשי צוות מחברתנו מגיעים אל המלון כדי לבדוק ולתת פתרון.
השירות ניתן במקצועיות גבוהה, בזריזות ובאדיבות, בסטנדרטים היאים למלון יוקרה תל אביבי בעשור השלישי של המאה ה- 21.
Case Study
בכל חודש אנחנו מפרסמים כתבות ועסקים שונים